mandag den 11. februar 2013

Biohackere i huset


10., 17. og 24. februar 2013 kl. 12-16
Medicinsk Museion, Bredgade 62

Tre søndage i februar (10., 17. og 24.) kan du møde ægte bio-hackere i Medicinsk Museions nye, offentlige laboratorium. Gæster kan komme forbi og på egen hånd afprøve bioteknologiske eksperimenter, tale med videnskabsfolk og gør-det-selv-biologer samt diskutere etikken omkring "Open Science".
Biohacking er en ny strømning i den videnskabelige verden. Biohackere og gør-det-selv-biologer ønsker at åbne de ellers lukkede døre til universiteternes og industrilaboratoriernes biologiske forskning og forsøg. De søger at sætte videnskaben fri bl.a. ved at lave billige kopier ("hacks") af dyrt udstyr og etablere åbne laboratorier, hvor folk kan komme og bedrive fri videnskab. 

Medicinsk Museion huser fra den 24. januar et åbent biologilaboratorium, hvor du kan se unikke instrumenter skabt af genbrugsmaterialer, høre historier om biohackere og deres hacker-laboratorier, og lære om DNA-eksperimenter.
Den 10., 17. og 24. februar har du altså muligheden for at komme helt tæt på den videnskabelige trend, hvor visionerne er store og begrænsede midler ingen hindring. Laboratoriet er åbent og hackerne er til stede alle tre søndage kl. 12-16.
Åbent hus. Entré 50 kr. /30 kr. Museumsbillet inkluderet i prisen
(Studerende, pensionister og børn u/16 år kr. 30, ansatte på Københavns Universitet har gratis adgang ved forevisning af gyldigt ID-kort).

Se videotrailer her: http://vimeo.com/57536108
Biohacking: Gør-det-selv! - mere info  http://medm.us/biohacking
Hackere i huset - officiel eventside  http://www.museion.ku.dk/da/hackers-full-description/