mandag den 1. november 2010

Multitalentet Poul Brandt Rehberg

Ny bog fra Aarhus Universitetsforlag

Videnskabens mand
Fysiologen, formidleren og forskningsaktivisten Poul Brandt Rehberg

Af Henrik Knudsen


Pinefulde fysiologiske selvforsøg, kamp for oprettelsen af forskningsråd i Danmark, udskibning af de danske jøder i 1943 og fredsarbejde i atombombens skygge. Den epokegørende nyreforsker Poul Brandt Rehbergs virke strakte sig langt ud over laboratoriets vægge. Han var en af de mest fremtrædende og engagerede danske forskere i det 20. århundrede, og alligevel er det med denne bog første gang, der tegnes et samlet billede af fysiologen, formidleren og forskningsaktivisten Rehberg.

Videnskabens mand går i kødet på Rehbergs nyrefaglige opdagelser, men den portrætterer også hans offentlige liv i alle dets facetter og kaster nyt lys over forskningspolitikkens udvikling i Danmark.

Rehberg var videnskabens mand i samfundslivet: en fagligt velfunderet, afgørende medspiller i hverdagens og historiens dramaer – fra kampen mod nazismens hærgen under besættelsen til fusionen mellem Carlsberg og Tuborg.

Rehbergs liv illustrerer, hvor centralt et element naturvidenskaben er i vores moderne kultur. Det er værd at huske, i en tid hvor forskningens økonomiske værdi vægtes stadig tungere.

DKK 398,00
412 s., indb., ill., 2010
ISBN 978 87 7934 563 8

Med venlig hilsen
Aarhus Universitetsforlag