onsdag den 15. september 2010

MeST - studier af medicinsk videnskab og teknologi

Vi inviterer hermed til åbningen af

MeST
Centre for Medical Science
and Technology Studies

Torsdag d. 2. december 2010, kl. 15:00- 17:30

Medicinsk Museion, auditoriet, Bredgade 62, København K

Festforelæsninger

Sarah Franklin
“Life After In Vitro Fertilisation:
Has Biology Become a Technology?”

Professor Sarah Franklin er en af verdens førende forskere inden for videnskabs- og teknologistudier. Hun er især kendt for sine banebrydende studier af reagensglasmetoden (IVF), kloning, embryonforskning og stamcelleforskning. Hendes seneste bog handler om det klonede får, Dolly. Hun er en skarp analytiker, som kombinerer STS med antropologi, kønsforskning og kulturstudier. Hun har siden 2004 været professor på London School of Economics, hvor hun sammen med Nicolas Rose har ledet STS – centret BIOS.

Ken Arnold
“Art and Communication of Medical Science”

Ken Arnold er Head of Public Programmes ved Wellcome Trust, hvor han bl.a. har været ansvarlig for fondens store satsning på samarbejdsprojekter mellem forskere og kunstnere. Han er primært kendt som initiativtager til og kreativ leder af Wellcome Collection, som i løbet af få år er blevet én af verdens mest omtalte offentlige arenaer for biomedicinsk forskningskommunikation. I 2010-2013 er han visiting professor ved Medicinsk Museion for at bidrage til arbejdet med at opbygge et forsknings- og praksisprogram for’public engagement with medical science and technology’.

Det vil være reception efter festforelæsningerne
med tid til at diskutere, nyde et glas vin og lidt mad.

Center for Medicinske Videnskabs- og Teknologistudier ved Københavns Universitet markerer en ny satsning indenfor medicinsk STS. Centret består blandt andet af professor Lene Koch (leder), professor Thomas Söderqvist, professor Signild Vallgårda, lektor Mette Nordahl Svendsen, lektor Klaus Høyer, adjunkt Jan Kyrre Berg Olsen Friis, adjunkt Henriette Langstrup samt en række postdoc’s og ph.d.-studerende. Centret glæder sig til at tilbyde valgfagskurser til studerende, og seminarer til det danske STSmiljø og indgår i et tæt samarbejde med det nyetablerede forskeruddannelsesprogram for Medical Science and Technology Studies ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.